Social 4 August 2008 03:45
Traficul s-a dublat fata de saptamana trecuta prin punctulele de trecere a frontierei Cenad si Portile de Fier dupa ce mii de romanii care muncesc in strainatate se intorc in tara pentru a-si petrece concendiul, transmite corespondentul NewsIn.

De asemenea, a crescut si numarul cetatenilor din tari ale Uniunii Europene care vin in Romania pentru petrecerea vacantei sau se afla in tranzit. Astfel, fata de saptamana trecuta, numarul cetatenilor romani, rezidenti in state membre ale Uniunii Europene, care au intrat in tara prin PTF Portile de Fier I, tranzitand Serbia, s-a dublat.

Daca in ziua de 31 iulie au tranzitat PTF Portile de Fier I 2.800 persoane cu 1.100 mijloace de transport, in ziua de 2 august au tranzitat frontiera peste 4.900 persoane cu 1.900 mijloace de transport si valorile de trafic se mentin crescute in continuare. Faptul ca cetatenii romani pot calatori prin Serbia fara viza, precum si ca pe aceasta ruta scurteaza cu mult distanta de deplasare pana la locul de destinatie, ii determina pe multi dintre romanii rezidenti in Italia, Spania si Franta, sa intre in Romania pe la Portile de Fier I

„Afluxul mai ridicat de calatori, anticipat inca de la inceputul acestei saptamani, a determinat Politia de Frontiera Mehedinti sa-si adapteze din mers maniera de lucru, incepand cu data de 1 august asigurandu-se in functie de valorile de trafic numarul de politisti de frontiera necesar derularii in conditii de maxima fluenta a traficului, precum si un control eficient al documentelor de calatorie”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Exista culoar separat si pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici si s-au luat masuri de supraveghere a traficului de calatori pe comunicatiile care fac legatura intre punctul de trecere a frontierei si localitatile de frontiera adiacente.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, situat la frontiera Timisului cu Ungaria, s-a intensificat in ultimele 12 ore, ca urmare a revenirii in tara, pentru petrecerea concediului, a romanilor care locuiesc in strainatate, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Inspectoratului Politiei de Frontiera Timis, in ultimele 24 de ore, Punctul de Trecere a Frontieri Cenad a fost tranzitat, pe sensul de intrare in Romania, de aproximativ 9.500 calatori cu 4.200 de mijloace de transport, in timp ce pe sensul de iesire din Romania au circulat circa 4.000 calatori cu aproximativ 2.000 de mijloace de transport.

„In dimineata zilei de 3 august, media timpilor de asteptare, pe sensul de intrare in Romania era de aproximativ 5 minute, in timp ce, pe sensul de iesire din tara noastra se astepta un minut”, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, Ciprian Gaic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.