Potrivit acestuia, proiectul tehnnic a fost finalizat si a costat 350.000 lei.

"Se vor selecta firme puternice, nu SRL-uri de apartament. Astfel de obiective sunt foarte rare si atunci cand ele apar trebuie refacute de firme puternice. Termenul de executie este de 18 luni. Pana acum, ministerul a alocat un milion de lei, din care 350.000 lei s-au cheltuit pentru proiectul tehnic. Restul banilor vor fi folositi pentru organizarea santierului sau diversele costuri care vor mai aparea pana la sfarsitul acestui an. Pentru anul 2009, ministerul va prinde in buget sumele necesare reabilitarii monumentului", a declarat, in conferinta de presa, ministrul educatiei Cristian Adomnitei.

Proiectantul lucrarii a precizat ca executia va consta in reabilitarea celor trei imobile care formeaza Filarmonica din Iasi, consolidarea fundatiilor si structurilor de rezistenta, izolarea fata de vibratiile induse de circulatia exterioara, mansardare si finisaje.

"Ca un element de noutate, vom pune in valoare curtea interioara. Vom face un amfiteatru in aer liber si vom realiza spatii verzi cu acces pietonal. De asemenea, la lucrarile de refacere vom folosi si unele solutii moderne, respectiv placarea cu benzi din fibra de carbon", a declarat directorul firmei ExproCons, care a realizat proiectarea, Ionel Gosav.

Filarmonica va avea o suprafata desfasurata totala de 7.400 mp si va cuprinde doua sali de concert, de 278 si 452 locuri.