Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a reziliat contractul de privatizare a societatii Baneasa Voluntari cu firma siriana Ogharit Trading, reprezentata de Omar Hayssam. Motivul rezilierii il constituie expirarea termenului la care cumparatorul trebuia sa certifice realizarea investitiilor. "Din cauza neefectuarii in termen a obligatiilor investitionale asumate de cumparatorul Ogharit Trading la societatea Baneasa, AVAS a procedat, conform prevederilor contractuale, la executarea gajului constituit asupra intregului pachet de actiuni cumparat, respectiv 3.793.610 actiuni (...).

Contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat la SC Baneasa SA Voluntari se rezolutioneaza pe cale judiciara, cu daune interese, conform prevederilor din contract", se arata intr-un comunicat al institutiei. Termenul la care compania lui Omar Hayssam trebuia sa prezinte AVAS certificatele emise de cenzorii societatii, care sa certifice realizarea investitiilor de mediu si a celor pentru dezvoltare, a expirat la 22 aprilie 2005. Potrivit AVAS, pe langa neindeplinirea obligatiilor contractuale, cumparatorul a adus societatea - singurul producator de semiconductoare din Romania - in pericol de a intra in incapacitate de plata si blocarea activitatii de productie, din lipsa resurselor financiare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.