Functionara a fost prinsa in flagrant, pe 7 iulie, de catre ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Pitesti, avand asupra sa noua doze de heroina, o doza fiind gasita sub scaunul autoturismului sau.

La perchezitia efectuata la domiciliul acesteia, procurorii au mai gasit un saculet ce continea o substanta pulverulenta de culoare maronie, ce parea a fi heroina (in cantitate de circa 5 grame), ce a fost inaintata spre expertizare.

Functionara din cadrul MEF a fost prinsa dupa ce a incercat sa vinda heroina chiar unui investigator sub acoperire, care a platit pentru drogurile cumparate suma de 700 de lei. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si a identificarii tuturor persoanelor implicate, pentru ca Irina Alexandra Trifan a recunoscut la audieri ca a avut complici.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a confirmat in momentul retinerii ca Irina Alexandra Trifan, care a primit mandat de arestare pentru 29 de zile sub acuzatia de trafic de droguri, este functionara in cadrul ministerului.