Social 1 August 2008 13:26
Primarul Klaus Johannis a anuntat joi introducerea in circuitul turistic a unei garnituri de tramvai, destinat exclusiv transportului turistilor pe ruta Sibiu - Rasinari, informeaza NewsIn.

Turistii beneficiaza de ghid in timpul turului cu tramvaiul, dar si de o cafea si o apa minerala.

"Municipalitatea, prin intermediul companiei de transport public SC Tursib SA, a implementat un nou proiect menit sa ofere turistilor o posibilitate de a-si petrece sederea in Sibiu intr-un mod cat mai placut", a declarat Klaus Johannis.

Tramvaiul turistic parcurge traseul Sibiu - Padurea Dumbrava - Gradina Zoologica - Muzeul Satului - Rasinari si retur.

In urmatoarele doua luni tramvaiul a fost deja inchiriat de grupuri de turisti din Elvetia si Anglia. Tariful pentru inchirierea vagonului-motor si a vagonului restaurant pentru grupuri de turisti este de 280 de lei, fiind disponibile 52 de locuri in cele doua vagoane.

Tramvaiul care circula pe aceasta ruta a fost folosit in ultimul an si in alte activitati inedite. Astfel, o piesa de teatru din cadrul Festivalului International de Teatru - "Un tramvai numit Popescu" - a fost pusa in scena in vagoanele tramvaiului.

De asemenea, in perioada sarbatorilor de iarna tramvaiul turistic a fost scena unei intalniri dintre copii Gradinitei nr. 5 din Sibiu cu Mos Craciun.

Tramvaiele care circula in prezent au fost primite de SC Tursib ca donatie in 1995 din partea Elvetiei, fiind fabricate in 1950 si reabilitate recent de compania de transport public.

Primul tramvai pe ruta Sibiu - Rasinari a circulat in 1948 si de atunci a folosit in principal ca mijloc de deplasare pentru cei care fac naveta intre Sibiu si Rasinari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.