Social 1 August 2008 10:27
Subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu, a declarat joi ca satul Radauti Prut va fi reconstruit in alt amplasament, pentru a nu mai fi in pericol de inundatie, transmite corespodnentul NewsIn.

"Il vom reconstrui in alt amplasament. Nu poti construi intr-o zona unde nu poti sta linistit", a precizat subprefectul Elvadeanu.

Deocamdata, sinistratii de la Radauti Prut stau intr-o tabara, in corturi. Modulele nu au sosit. Au fost comandate, dar dureaza sa fie adunate fiindca nu se afla la Rezervele Statului. „Va dura si cu transportul. Incap doar doua pe un camion. Nu e atat de simplu. Totodata, trebuie pregatit si terenul, facuta racordarea. In primul rand, primarul trebuie sa gaseasca terenul. Sa il cumpere de la cetateni. Oamenii daca primesc paturi si saltele, vreo luna-doua pot trai in corturi, fiindca au si bucatarie de campanie. Sunt toalete ecologice, avem salubrizare. Ne-am propus ca problema sa fie rezolvata pana vine frigul”, a mai adaugat subprefectul Mihai Elvadeanu.

Satul botosean Radauti Prut a fost inundat aproape in totalitate de apele raului Prut. Evacuarea localnicilor a inceput inca de duminica, dupa ce in cursul noptii fusesera inundate peste zeci de case. Luni, subprefectul Elvadeanu a anuntat ca s-a facut o solicitare catre Agentia Nationala a Rezervelor Statului si catre MIRA pentru acordarea de ajutoare pentru sinistrati, sub forma de haine, paturi de campanie, saltele, paturi si chiar module de locuit pentru organizarea taberelor sinistratilor de la Radauti Prut. „Urmeaza sa se organizeze tabere si la Crasnaleuca, Baranca (Hudesti. Maine (marti, n.r.) cred ca ajung materialele. Am cerut 500 module de locuit”, a precizat subprefectul Elvadeanu.

Potrivit acestuia, au fost solicitate 1.600 de saltele, saci de dormit si paturi, pelerine de ploaie, seturi de lenjerie, bocanci, cizme de cauciuc, lenjerie intima, 5.000 bucati de sapun, 15.000 conserve carne cu legume, conserve de peste, pateu, 5.000 kg. zahar, 5.000 litri de ulei, 12.000 paini, 50.000 litri apa minerala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.