Social 31 Iulie 2008 00:23
Numarul persoanelor evacuate a scazut la de la 15.000 la 7.500, locuitorii din judetul Neamt fiind ajutati sa reintre in casele lor, a anuntat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Adminstrative, Paul Victor Dobre.

Ultimele raportari, inregistrate la ora 16, arata ca apele au distrus, pana miercuri, 245 de locuinte si au afectat alte aproximativ 5.000. Dintre acestea, 123 se afla in pericol de prabusire.

Autoritatile au inlocuit, miercuri, incepand cu ora 17, codul rosu cu cel portocaliu pe segmentul Radauti-Stanca Costesti, dupa ce s-a constatat ca debitul Prutului a intrat in normal, a declarat Petre Stanciu, directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Codul rosu este mentinut pe Prut, pe segmentul cuprins intre Stanca-Costesti si prima incinta indiguita Trifesti-Sculeni, a mai spus Stanciu.

De asemenea, e mentinut codul portocaliu in zona Sculeni-Ungheni, iar in aval de Ungheni, codul galben.
Deversarea controlata se face, in momentul de fata, cu un debit de aproximativ 650 metrei cubi pe secunda, deoarece in amonte de Stanca Costesti, debitul Prutului a revenit la normal si este de aproximativ 380-400 metri cubi pe secunda.

Marti seara, deversarea controlata a fost facuta cu un debit de 850 metri cubi pe secunda, intrucat debitul raului in amonte era de peste 3500 metri cubi pe secunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.