Social 31 Iulie 2008 13:57
Ploile se opresc si vremea va fi in general frumoasa pana la sfarsitul saptamanii, insa precipitatiile vor reveni pe 4-5 august, in cantitati, din fericire, nu foarte mari, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Nu va mai ploua pana duminica, doar joi, in a doua parte a zilei, se vor inregistra precipitatii slabe, in zonele de munte, dar nu vor de depasi 10-15 litri pe metru patrat", a declarat, pentru NewsIn, meterologul de serviciu al INMH, Mita Hustiu.

De miercuri pana duminica, maximele vor fi cuprinse intre 23 si 32 grade, iar minimele intre 10 si 22 grade, cu mentiunea ca cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in estul Transilvaniei.

Bucurestenii vor avea parte, in urmatoarele trei zile, de o vreme frumoasa, caracteristica acestei perioade, cu temperaturi de pana la 32 de grade. "Temperaturile vor fi intr-o usoara crestere spre sfarsitul saptamanii, iar in a doua parte a zilei vor fi innorari, dar nu sunt sanse de ploaie", a mai spus meteorologul Hustiu.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, ploile vor reveni, insa, pe 4 sau 5 august. "Un front care vine dinspre nord-vest va traversa Romania si se vor inregistra precipitatii. Nu putem spune exact cat va ploua, insa, din datele pe care le avem acum, nu pare ca va fi vorba de cantitati mari de precipitatii", a declarat Ion Sandu.

Ministerul Mediului a prelungit pana miercuri, la ora 16.00, avertizarea de cod rosu pentru cursul mijlociu al Siretului si pentru Prut, pentru sectoare ce traverseaza judetele Botosani, Neamt si Bacau.
Totodata, Hidrologia a extins codul galben pentru raul Prut, pe sectorul aval, intre statia hidrometrica Stanca-Aval si statia hidrometrica Prisacani, judetele vizate fiind Botosani si Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.