Social 30 Iulie 2008 04:33
Doua fete au manifestat, aproape goale, in fata Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, pentru viata ursilor bruni

Cele doua reprezentante ale organizatiei People for the Ethical Treatment of Animals Europe (PETA Europe) s-au dezbracat partial, iar timp de jumatate de ora au tinut un banner cu mesajul "Mai bine dezbracat decat sa porti blana naturala" ("Bare skin, not bear skin").

Drept exemplu, ele au purtat pe cap caciuli precum cele ale Garzii Regale, facute insa din blana artificiala.

Potrivit Curentul, fetele au cerut reginei Marii Britanii si Ministerului Britanic al Apararii sa opreasca masacrarea ursilor bruni pentru confectionarea caciulilor traditionale ornamentale ale membrilor Garzilor Regale.

"Nu intelegem de ce se pastreaza aceasta traditie de a masacra ursii din tara noastra pentru garzile britanice, in timp ce exista atatea blanuri sintetice care ar putea fi folosite in acest scop", au declarat cele doua protestatare, pentru Gandul.

In timpul protestului, mai multe doamne in varsta care treceau prin fata Ambasadei Marii Britanii vorbeau intre ele spunand: "Numai in Romania se poate asa ceva!", "Rusine sa va fie!", iar un domn care le insotea a afirmat cu voce tare: "Veniti la noi in Romania sa va dezbracati, parca noi nu am mai vazut femei goale". In schimb, un batranel care a aparut in momentul in care fetele s-au dezbracat, si-a dat jos ochelarii si a spus: "Nu am mai vazut asa fete frumoase", iar englezoaicele au inceput sa rada pentru ca acesta s-a oprit in spatele lor pentru a le fotografia, relateaza Cotidianul.

De la Bucuresti, acestea urmeaza sa plece la Belgrad, pentru a protesta, in acelasi mod, in fata Ambasadei britanice din Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.