Social 30 Iulie 2008 02:18
Acum doi ani, tot la Cluj si tot la profesorul Mihai Lucan, mai multi pacienti au fost operati criogenic de cancer de prostata.

Principalul avantaj al acestei metode este ca nu se produce deloc sangerare, iar recuperarea se face extrem de repede. Din acest motiv, ieri, a avut loc o operatie in premiera la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj. O pacienta care suferea de o tumora la rinichi a fost operata cu ajutorul unei tehnici speciale. Medicii au eliminat tumora prin criogenie.

Chirurgii au introdus in tumora niste ace speciale care i-a ajutat sa inghete formatiunea canceroasa la minus 195 de grade. Abia dupa acest procedeu s-a realizat extirparea tumorii. Pe masa de operatie s-a aflat o femeie care si-a pus speranta in medicii condusi de profesorul Mihai Lucan.

Femeia avea cancer la rinichi, un rinichi care i-a fost transplantat acum trei ani. Vestea buna este ca femeia se simte foarte bine, si-a revenit. Femeia a declarat ca este fericita si ca le multumeste medicilor clujeni, ea fiind deja externata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.