Social 30 Iulie 2008 01:05
Un adolescent de 16 ani din Hunedoara si-a omorat prietena, marti dupa-amiaza, taindu-i gatul cu un cutit de bucatarie, in timp ce se aflau in apartamentul in care baiatul locuia cu parintii lui, transmite corespondentul NewsIn.

Teribila crima a avut loc marti dupa amiaza, in jurul orei 17.00, in apartamentul criminalului situat intr-un bloc din cartierul Micro VI.

Prietenia dintre cei doi adolescenti, Lascus Oana si Lucian Hoara, nu era vazuta cu ochi buni de parintii fetei care, dupa cum spun cunoscutii, s-au impotrivit relatiei. Se pare ca nici Oana nu-si mai dorea continuarea relatiei si marti, in timp ce se afla in vizita in apartamentul in care Lucian Hoara locuia impreuna cu parintii sai, i-a spus adevarul. Din nefericire, adolescentul a avut o varianta proprie de a pune capat relatiei, apeland la crima. Cutremurator este faptul ca baiatul nu era singur acasa in momentul in care i-a luat viata prietenei sale. In camera alaturata, un prieten apropiat, asculta muzica la calculator.

“Din primele audieri, tanarul a declarat ca, la un moment dat, a iesit din camera unde asculta muzica si s-a dus sa vada ce mai face Lucian. A gasit-o doar pe Oana, intinsa in pat, cu capul acoperit cu o perna. A luat perna si abia atunci a vazut ca era plina de sange. Speriat, a inceput sa bata pe la usile vecinilor ca sa ceara ajutor. Vecinii au fost cei care au anuntat Ambulanta, crezand ca fata mai poate fi salvata”, a declarat procurorul Dorel Herban.

Cadavrul tinerei a fost ridicat imediat de catre medicii legisti din apartamentul in care s-a comis crima. Acestia au trecut cu greu printre sutele de curiosi adunati in fata blocului pentru ca vestea nenorocirii s-a raspandit cu repeziciune.

Seful Serviciului de Medicina Legala Hunedoara-Deva, Dan Marculescu, a declarat ulterior ca victima avea carotida taiata si ca decesul a survenit foarte repede. “Victima prezenta o plaga taiata, cu sectiune de carotida si jugulara, care au provocat o hemoragie masiva si rapida. In asemenea cazuri, moartea intervine rapid, intre trei si cinci minute, fara durere”, a mai specificat seful medicilor legisti din judetul Hunedoara, mentionand ca adevarata cauza a mortii va fi stabilita in urma autopsiei care va avea loc miercuri.

Dupa ce a savarsit crima, Lucian a plecat cu bicicleta la magazinul unde lucreaza mama lui si i-a marturisit fapta. Intrebata de anchetatori, mama lui Lucian a recunoscut ca acesta i-a spus ca a omorat-o pe Oana. Politistii l-au prins pe autor in scurt timp de la demararea cercetarilor.

Remus Sabau, adjunct al sefului IPJ Hunedoara, declara ca, dupa incheierea cercetarilor la fata locului, audierea lui Lucian Hoara si a martorilor a inceput imediat, la sediul Politiei Hunedoara. Pe numele lui Lucian Hoara s-a emis o ordonanta de retinere pe termen de 24 de ore, urmand ca miercuri sa fie prezentat in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.