Astfel, cetatenii romani care afla despre diferite fapte de coruptie si se afla pe teritoriul Bulgariei pot sesiza autoritatile din aceasta tara la numarul de telefon anticoruptie 0035929822222.

De asemenea, cetatenii romani care cunosc date despre fapte de coruptie savarsite de functionari bulgari le pot semnala la Directia Generala Antocoruptie, la linia verde anticoruptie 0800.806.806, acestea urmand a fi transmise Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria. In acest fel, se ofera posibilitatea semnalarii faptelor de coruptie fie Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului de Interne roman, fie Directiei Inspectorat din cadrul Ministerului de Interne bulgar.

Cele doua linii anticoruptie sunt rezultatul unui plan de actiune comun semnat, sambata,intre Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Directia Inspectorat din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria.

Planul mai cuprinde desfasurarea de activitati de prevenire la nivel transfrontalier, precum si efectuarea testelor de integritate la nivelul lucratorilor din ambele Ministere de Interne. Totodata, pentru informarea cetatenilor romani si bulgari care tranziteaza punctele comune de frontiera cu privire la riscurile coruptiei, urmeaza a fi tiparite afise si pliante continand mesaje anticoruptie, ce vor fi distribuite la punctele de frontiera, se mai arata in comunicatul DGA.