Social 30 Iulie 2008 12:43
Peste 400 de militari de la Batalionul 341 Infanterie Topraisar vor pleca, in urmatoarele zile, de pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, in misiune in teatrul de operatii din Irak, sub comanda lt.col. Vasile Vreme, transmite corespondentul NewsIn.

Militarii au participat, in aceasta dimineata, la un ceremonial militar la care au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Apararii, prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, dar si familiile si prietenii militarilor.

Festivitatea, care s-a desfasurat in fata Cazinoului din municipiul Constanta, a inceput cu intonarea imnului national de catre fanfara militara, discursuri ale oficialilor, o slujba religioasa si defilarea prin fata invitatilor.

La ceremonie a fost adus si un omagiu militarilor romani cazuti la datorie in teatrele de operatii.

“Ne vom deplasa pentru indeplinirea unei misiuni de reconstructie si de sprijinire a poporului irakian. Vom indeplini misiuni multiple de paza a obiectivelor importante, securitatea zonelor si cailor de acces in zona de responsabilitate, forta de reactie rapida si alte tipuri. Suntem familiarizati cu terenul din Asia Centrala si de Sud-Est si nu e diferit de Afganistan, nu e o necunoscuta foarte mare chiar daca e zona de conflict”, a declarat lt.col Vasile Vreme.

La randul sau, seful Statului Major al Fortelor Terestre, gen.lt.Teodor Frunzeti, a afirmat ca militarii romani s-au pregatit impreuna cu cei americani si sunt soldati cu experienta si bine instruiti. In plus, el a adaugat ca SMFT are in plan mai multe proiecte de imbunatatire a dotarii militarilor aflati in teatrele de operatii pentru a li se asigura o mai mare protectie.

“Rechinii Albi” ii vor inlocui in Irak pe militarii Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negrii” din Iasi si vor indeplini o misiune de sase luni. Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” face parte din anul 2000 din initiativa Brigazii Multinationale de Aparare din Sud-Estul Europei (SEEBRIG).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.