Conform raportarilor pana la ora 9.00, erau afectate 6608 de gospodarii si au fost inundate peste 23.315 de hectare de teren agricol si peste 3.034 de hectare de pasuni si fanete.

Acelasi bilant arata ca au fost afectati 7,2 km de drum national si 1067 km de drum judetean si comunale. De asemenea, 1408 de poduri si podete au fost afectate, a afirmat secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformai Administrative, Victor Paul Dobre.

Potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie, precipitatiile nu vor mai fi in cantitati mari, care sa produca noi inundatii, lucru care va fi valabil si pentru urmatoatele zile.

Institutul National de Hidrologie a actualizat avertizarea de cod rosu, pentru intervalul luni, ora 14,00 - marti, ora 16,00, pentru cursul mijlociu al Siretului (sectorul aval Lespezi -Dragesti) si pentru Prut (sector amonte Stanca Costesti), aferente judetelor Botosani, Neamt, Iasi si Bacau.

Fenomenele vizate de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor se refera la extinderea viiturilor formate anterior, cu situarea nivelurilor peste cotele de atentie, inundatie si de pericol.