Alte sute de oameni au ramas izolati in Maramures dupa ce raurile Tisa, Viseu, Iza si Ruscova au iesit din matca sambata noapte.

Trei persoane au fost surprinse sambata de o alunecare de teren. O mama impreuna cu copilul ei, si un tanar, care se adaposteau intr-o casa din apropierea raului Viseu, nu au reusit sa se salveze.

''Cele trei persoane se aflau impreuna cu alte cinci intr-o casa situata pe un deal din Vaser. S-a produs o alunecare de teren, iar casa s-a prabusit oamenii fiind prinsi intre daramaturi. Cinci persoane au reusit sa se salveze, dar trei au ramas blocate si au decedat'', a precizat Petru Dican, seful ISU Maramures.

Potrivit secretarului de stat in MIRA, Victor Paul Dobre, cinci judete si 138 de localitati au fost afectate de inundatii in ultimele zile, aproape 12.000 de persoane au fost evacuate, 82 de locuinte au fost distruse si 1450 au fost afectate.

Conform raportarilor primite de la Institutiile Prefectului, pana la ora 16.00, erau afectate de inundatii 6854 de gospodarii si 6060 de familii. De asemenea, au fost inundate peste 21.000 ha de teren agricol si peste 2.000 de hectare de pasuni.