Istoricul si publicistul Marius Oprea, consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu, va publica la Editura Polirom, in aceasta toamna, prima carte cuprinzand datele publice, de pana acum, despre biografia sefului statului, cu titlul „Ascensiunea lui Traian Basescu“.

Primele o suta de pagini cu unele dintre cele mai importante pasaje au fost incredintate spre publicare de catre autor revistei „Observator cultural“. In ultima editie a revistei a aparut deja primul episod al biografiei lui Basescu, fiind programate alte sase capitole pentru editiile viitoare.

„Cartea nu aduce nimic nou, este o monografie - prima - despre personajul Traian Basescu.

Am strans in cartea mea datele publice cunoscute pana in prezent despre personajul amintit, care laolalta adunate dau o alta imagine despre acesta decat articolele de presa disparate aparute deja si pe care le citez ca atare“, a declarat pentru Cotidianul autorul Marius Oprea. In argumentul pe care i l-a oferit redactorului-sef al revistei „Observator cultural“, Ovidiu Simonca, in privinta aplecarii spre subiectul Traian Basescu, istoricul Marius Oprea arata ca „Traian Basescu este produsul tipic al tranzitiei“.