Social 29 Iulie 2008 04:12
Primaria comunei ilfovene Chiajna taie padurea Rosu metru cu metrupentru a face loc unor parcari care sa deserveasca ansamblurile imobiliare ce se construiesc in zona.

Padurea din satul Rosu a fost imprejmuita, in urma cu ceva timp, cu stalpi de beton si partial cu santuri de protectie tocmai pentru a se ocroti fondul forestier. In prezent insa, stalpii sunt mutati metru cu metru inspre padure, iar santul a fost astupat de catre lucratorii unei firme, angajata de Primaria din Chiajna.

De cateva zile, s-a trecut la smulgerea din radacina a arborilor din marginea padurii, marcati de Romsilva, pentru a nu ramane urme si a castiga cat mai mult spatiu. La liziera padurii au fost sapate gropi pentru instalarea unor guri de canalizare. Directia Silvica Bucuresti sustine ca actiunea primariei este una ilegala si ca incercarile angajatilor Romsilva de a opri lucrarile nu au avut succes, acestia fiind agresati de persoane neidentificate.

"In data de 22.07.2008 lucratori ai SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti au intrat ilegal pe suprafata fondului forestier proprietatea statului, aflat in administrarea Directiei Silvice Bucuresti prin Ocolul Silvic Bucuresti, unde pe 1000 mp au executat ilegal parcari auto prin decopertarea vegetatiei forestiere si prin asternerea unui strat de materiale balastiere. Lucrarea este comandata si se desfasoara sub coordonarea Primariei Chiajna", stau marturie declaratiile personalului silvic de la teren, agresat de persoane necunoscute cand a incercat sa opreasca executia acestor lucrari pentru care nu exista aprobari legale.

Politia a fost sesizata cu privire la agresiune, insa la fata locului, pe langa oamenii legii a venit si primarul localitatii Chiajna, Mircea Minea, care a dat dispozitii societatii de constructii sa continue lucrarile. Conform actului normativ care stabileste reglementarile in domeniul silvic, reducerea fondului forestier national este interzisa, exceptie facand doar realizarea obiectivelor de interes national, declarate de utilitate publica, in conditiile legii", precizeaza Directia Silvica Bucuresti, adaugand ca va formula o plangere penala in acest caz.

"Aia de la Romsilva sa se duca acasa la ei"

In ciuda somatiilor Romsilva, lucrarile continua sfidator dupa principiul "statul mafiot protejeaza infractiunile". Muncitorii ne-au declarat ca trebuie sa amenajeze drumul, dar si o parcare de 1000 de metri patrati care sa deserveasca blocul lui Ion Mos, ce se ridica in apropiere.

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, sustine ca lucrarile au ca scop reamenajarea padurii si refacerea drumului, nicidecum realizarea unor parcari. "Stalpii de beton i-am pus noi ca sa nu umble nenorocitii, sa nu arunce gunoaiele. Aia de la Romsilva sa se duca acasa la ei. Aia de la Romsilva fac cele mai mari nenorociri. I-am reclamat acum in instanta pentru ca nu isi amenajeaza padurea si comunitatea nu e obligata sa le pastreze lor ordinea si curatenia", ne-a declarat Mircea Minea.

In ceea ce priveste mutarea stalpilor mai spre padure si betonarea spatiului verde, primarul sustine ca acest lucru se face pentru amenajarea unor alveole. "Acolo facem niste alveole ca sa vina masinile de salubrizare, de deszapezire ca sa poata trece una pe langa alta. Facem alveole pentru comunitate. Nu facem parcari", a spus Minea. Inainte de a se trece la taierea padurii, pentru refacerea drumului fusesera deja luati cate aproximativ un metru jumatate din curtile locuitorilor din zona.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.