Social 29 Iulie 2008 15:12
Unul dintre suspectii in cazul taximetristului gasit impuscat si incendiat pe un camp din Constanta si-a pus capat zilelor, la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce se afla in sectia de psihiatrie a Spitalului Penitenciar Poarta Alba, transmite corespodnentul NewsIn.
Purtatorul de cuvant al Spitalului Penitenciar Poarta Alba, Ionela Sarchiz, a declarat, luni, ca Adam Mecu, de 25 de ani, din Harsova, se afla internat ca urmare a unei tulburari psihice. Initial, s-a presupus ca este vorba de o moarte subita. Dupa efectuarea necropsiei, medicii legisti au stabilit ca barbatul a decedat in urma ingerarii unor substante necunoscute. Probele prelevate au fost trimise la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici pentru aflarea cu exactitate a cauzei mortii. De asemenea, sunt efectuate cercetari administrative interne pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor si a persoanelor responsabile de cele intamplate, a precizat Ionela Sarchiz.

La sfarsitul lunii aprilie, procurorii constanteni au finalizat rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata a principalilor suspecti ai crimei comise asupra taximetristului Hari Bacanu. Trei persoane au fost trimise in judecata pentru comiterea infractiunilor de talharie si omor calificat si deosebit de grav. In proces, este vorba de Adam Mecu, de 25 de ani, din Harsova, Dumitru Cananau, de 34 de ani, din Independenta si Cosmin Grigoras, de 25 de ani, din localitatea Garliciu. Fapta a fost comisa in luna ianuarie a acestui an, cand cei trei i-ar fi solicitat lui Hari Bacanu sa-i duca in satul Petrosani, in schimbul sumei de 110 lei. Pe drum, sub pretextul ca vor sa-si satisfaca necesitatile fiziologice, i-au cerut taximetristului sa opreasca.Victima a fost sugrumata, lovita cu pistolul si pumnii si ulterior impuscata, incendiata si abandonata pe un camp. Anchetatorii au stabilit ca scopul crimei ar fi fost jaful. Ulterior, la domiciliul unuia dintre suspecti, politistii au descoperit masina taximetristului si arma crimei. Cei trei si-au recunoscut vinovatia si au declarat ca regreta fapta comisa.

Judecatorii nu au demarat inca cercetarea judecatoreasca in proces, urmand ca audierea inculpatilor, mai putin a lui Mecu, sa se desfasoare la termenul din 19 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.