Primarul orasului Viseu de Sus, Vasile Ciolpan, a declarat ca toti turistii au ajuns in siguranta, iar turista blonava de meningita a fost transportata la spitalul din Targu Mures.

"Toti cei 200 de turisti au fost coborati de pe traseu cu trei elicoptere. A mai venit un elicopter care a transportat-o de urgenta la spitalul din Targu Mures pe turista belgiana bolnava de meningita”, a spus primarul Vasile Ciolpan.

Cei 200 de turisti au ramas blocati in Valea Vaserului de sambata dupa-amiaza, dupa ce au fost surprinsi de o viitura in timp ce se plimbau cu trenul turistic Mocanita. Turistii au fost cazati la cabanele din zona, li s-au adus alimente, apa si paturi. Autoritatile judetene vor sa afle insa cine este vinovat pentru acest incident, deoarece turistii nu aveau ce cauta in zona turistica atata timp cat Maramuresul primise o avertizare hidrologica de cod portocaliu. Prefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi a dispus chiar o ancheta pentru a gasi persoanele care au permis accesul turistilor in valea Vaserului.