Social 28 Iulie 2008 05:10
Presedintele Traian Basescu a sosit duminica dupa-amiaza, in localitatea Baia Borsa, din judetul Maramures, pentru a inspecta aceasta zona afectata de inundatii.

Intr-o declaratie, seful statului si-a exprimat convingerea ca Guvernul va da toata atentia finantarii refacerii infrastructurii din Maramures si partii de despagubire a celor care au avut casele afectate.

"In fiecare an s-a facut lucrul acesta. Nu cred ca Maramuresul nu va primi resurse financiare pentru refacerea de urgenta a infrastructurii", a spus presedintele Basescu. Traian Basescu a apreciat ca situatia cea mai grava se inregistreaza in judetul Suceava. Seful statului a participat, sambata, la Radauti, la Comitetul pentru Situatii de Urgenta convocat pentru a se examina situatia creata de gravele inundatii ce s-au abatut asupra partii de nord a Moldovei.

Si premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a aflat, duminica, in municipiul Pascani, unde a inspectat lucrarile efectuate la digul de la Rachiteni, zona unde hidrologii au avertizat ca apele raului Siret vor atinge un nou debit istoric. De asemenea, in timpul vizitei sale in Pascani, seful Executivului s-a deplasat si in comuna Blagesti, pentru a se interesa de starea in care se afla cele doua poduri - CFR si rutier.

In timpul aceleiasi vizite, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, s-a interesat daca toate cele 2.700 de persoane evacuate din suburbia Lunca au conditii de cazare asigurate, precum si alimente si apa potabila. Locuitorii suburbiei care nu au rude unde sa se adaposteasca au fost urcati in autocare sau alte mijloace de transport si cazati la Liceul 'Mihail Sadoveanu', iar alte cateva zeci in gradinitele din oras si la Spitalul Municipal. Primarul Grigore Craciunescu a facut apel la barbatii din municipiul Pascani si la cei din Lunca sa ajute, ca voluntari, la intarirea digului impotriva apelor Siretului.

Situatia in zonele inundate este in curs de ameliorare, cu toate ca se mentine cod rosu pentru unele zone, debitele sunt in scadere si va fi facuta o evaluare a pagubelor produse la infrastructura, la case, pentru a se acorda ajutoarele necesare, a declarat duminica, la Radauti, premierul Calin Popescu-Tariceanu. "Situatia acum este in curs de ameliorare, chiar daca in anumite zone se mentine codul rosu, dar previziunile sunt catre imbunatatire. Debitele sunt in scadere si va trebui ca, de indata ce apele se retrag, sa facem o evaluare a pagubelor produse in special la infrastructura, la case, pentru a acorda ajutoarele necesare", a afirmat seful Executivului. citat de Agerpres.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.