Seful DNA Constanta, procurorul Ioana Tene, a declarat, vineri, ca femeia s-a dat drept titularul unui cont si a solicitat retragerea in trei randuri, in cursul lunii iunie, de la sucursale ale unei banci din Bucuresti, suma totala de 12.000 de euro, informeaza NewsIn. Din cercetarile efectuate de investigatori a rezultat faptul ca femeia ar fi fost folosita de o grupare care avea datele necesare sa puna la cale fapta.

Procurorul Ioana Tene precizeaza ca, pe 10 iunie, la scurta vreme dupa ce i se remisese suma de 1,22 milioane euro cash si in timp ce semna chitanta de primire, Garofita Cojocaru, de 49 de ani, a fost prinsa in flagrant de anchetatori. Desi justificase retragerea acestei sume mari de bani pentru achizitionarea unui imobil in Constanta pentru care vanzatorii doreau banii cash, functionarii bancari au solicitat oamenilor legii efectuarea unor investigatii. Femeia ar fi urmat sa primeasca 50.000 de euro in schimbul serviciilor sale si a fost arestata preventiv imediat dupa comiterea faptei. Initial, ea a sustinut in fata anchetatorilor ca este titulara contului bancar, ulterior insa, a recunoscut cele retinute in sarcina sa.

Seful DNA Constanta, procurorul Ioana Tene, a mai declarat ca s-a disjuns cauza cu privire la un complice al femeii, Adrian Mihai Trutulescu, de 29 de ani. Barbatul este recidivist, a mai fost condamnat pentru talharii si este considerat un membru al gruparii. El trebuia sa o supravegheze pe femeie la efectuarea tranzactiei bancare. Dosarul a fost trimis pe rol la Tribunalul Constanta unde urmeaza sa se stabileasca primul termen de judecata.