Social 25 Iulie 2008 16:52
Un copil din Suceava a fost dat disparut, vineri, dupa ce ar fi fost luat de viitura in timp ce se juca cu alti copii in zona unui pod de la periferia orasului.
Pompierii au fost informati prin serviciul 112, in jurul orei 16:00 ca un copil s-a inecat si au inceput cautarea acestuia pe malurile raului Suceava. Incidentul s-a petrecut in zona podului Itcani la marginea municipiului Suceava, informeaza Realitatea TV.

Directia Apelor Prut (DAP) a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca debitul raului Suceava a depasit debitul istoric cu 100 mc/s, in conditiile in care in dreptul localitatii sucevene Itcani debitul este de 1.560 mc/s fata de 1.000 mc/s cat s-a inregistrat in anul 2005.

Precipitatiile cazute in ultimele doua zile in Suceava, pe alocuri si cu 100 litri/mp, au provocat pagube grave in circa 400 de localitati ale judetului, dintre care aproape 200 au probleme in alimentarea cu energie electrica.

Potrivit autoritatilor sucevene, digul de protectie al orasului resedinta de judet pe raul Suceava s-a fisurat, vineri dimineata, iar apa se scurge spre cartierul Itcani.

"Am remediat fisura de la dig, dar este o problema pe malul stang. Acolo erau niste lucrari in desfasurare, fapt ce a dus la inundarea intregului bazar din orasul Suceava, sunt cateva sute de chioscuri. In judet, au fost afectate 54 de orase si comune, ceea ce inseamna practic vreo 400 de localitati. De asemenea, avem 400 de posturi de transformare deteriorate, fiind probleme cu alimentarea in 200 de localitati", a declarat, contactat telefonic de corespondentul NewsIn, subprefectul Orest Onofrei.

Suprefectul Onofrei a mai spus ca apele involburate au mai afectat 121 de podete si 60 de poduri. O situatie deosebita este in localitatea Marginea, unde un pod s-a rupt, iar circulatia pe DN 17A este blocata. Potrivit subprefectului, un pilon de sustinere s-a scufundat, iar intr-un capat al podului a aparut o falie de cativa metri. Drumul face legatura rutiera dintre Radauti si Campulung Moldovenesc, soferii fiind nevoiti sa faca un ocol de 40 de kilometri.

In total, in intreg judetul Suceava, au fost inundate peste 100 de locuinte si 360 de gospodarii, iar 60 de kilometri de drumuri judetene sunt afectati. In cursul diminetii, autoritatile au evacuat localitatile Sucevita si Putna, grav afectate de ploi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.