Social 25 Iulie 2008 14:14
Aproximativ 170 de pensionari au fost depistati de Casa Judeteana de Pensii din Arad ca au incasat atat pensia, cat si salariu, in conditiile in care ei nu aveau dreptul legal de a fi angajati, transmite NewsIn.

Conform celor precizate de reprezentantii Casei Judetene de Pensii Arad, persoanele care au fost pensionate anticipat, sau primesc pensii de invaliditate de gradul I si II, nu au dreptul sa primeasca si pensie si salariu de la locurile de munca la care sunt angajate.

"Aceste persoane nu au voie sa realizeze venituri, de aceea confruntam bazele de date cu declaratile CAS depuse la noi si cu Directia Generala a Finantelor Publice Arad, pentru ai depista pe toti acei care au si alte venituri in afara de pensia care li se cuvine. Am chemat la discutii aproximativ 170 de persoane care sunt in aceasta situatie, urmand sa trimitem datele la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, care va stabili sanctiunile pentru fiecare caz in parte“, a declarat directorul Casei Judetene de Pensii Arad, Mihaela Vasil.

Potrivit sursei citate, o parte dintre pensionari incasau venituri din activitati autorizate, de tip PF (Persoana Fizica) sau de tip AF (Asociatie Familiala). „Unii dintre acestia si-au inchis ulterior PF-urile sau AF-urile. Impotriva persoanelor la care se va stabili ca au incasat atat pensie, cat si salariu, dar nu aveau, conform legii, acest drept, vom lua masura recuperarii integrale a pensiilor achitate in perioada in care au primit si salarii“, a mentionat Mihaela Vasil.

Incepand din aceasta luna, confruntarea bazelor de date intre Casa Judeteana de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si Directia Generala a Finantelor Publice, se va face in fiecare luna, pentru ca initial aceasta activitate se facea semestrial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.