"Avem o victima in urma inundatiilor. Un barbat in varsta de 60 de ani a fost surprins de viitura in zona Valea Ursoaiei din Borsa. Se pare ca barbatul incerca sa ajunga acasa, deoarece locuieste undeva mai la munte. Situatia este una grava in Borsa. Au fost afectate de ploi cam opt zone din oras, iar 800 de case sunt izolate. Se poate ajunge la locuinte doar pe lateral pe jos”, a declarat primarul orasului, Remus Stetco.

Primarul comunei Bistra, Vasile Bumbar, a declarat la randul lui ca, din cauza precipitatiilor abundente, s-a produs o alunecare de teren care a dus la avarierea unei case.

De asemenea ploile au afectat un pod de pe raul Viseu, peste 500 de metri de drumuri forestiere si comunale si o portiune a drumului judetean 185.

,,Inundatiile au afectat un pod de pe raul Viseu, cam 500-600 de metri de drumuri forestiere si comunale. De asemenea drumul judetean 185 a fost avariat pe o portiune de 500 de metri. Avem si o aparare de mal de pe raul Frumusaua afectat, ceea ce a dus la revarsarea apei pe o baza sportiva din comuna. Inundatiile au afectat si 11 hectare de teren agricol”, a spus primarul Vasile Bumbar.

La o prima evaluare pagubele produse de ploi in comuna Bistra au fost estimate la 900.000 de lei. Si in comuna Sieu au fost probleme, aici fiind inundate cam 5 gospodarii, iar circulatia rutiera pe drumul judetean care face legatura cu Poienile Izei a fost blocata aproximativ 30 de minute din cauza revarsarii apei.