Social 25 Iulie 2008 10:09
Situatie disperata in judetul Suceava unde ploile cazute toata noaptea au acoperit de ape aproape tot judetul. Cele mai afectate localitati sunt Sucevita, Putna, Radauti, Moldovita si Marginea.

La Sucevita si Putna autoritatile au evacuat deja zeci de familii. Doua diguri de protectie din Suceava s-au fisurat si exista pericol mare de inundatii. La Radauti si Voitinel mai multe case au luat foc dupa ce au fost lovite de trasnete.

Digul de protectie al orasului Suceava s-a fisurat, in aceasta dimineata, iar apa a ajuns deja in cartierul Itcani. Un alt dig de protectie, cel din localitatea Horodnic, a cedat. Pentru ca exista pericolul inundarii zonei, autoritatile au anuntat ca vor evacua localitatile Horodnicul de Sus si Fradauti.

Apele au inundat localitati din tot judetul Suceava. La Putna si Sucevita autoritatile au evacuat deja zeci de familii. In cele doua localitati sunt zeci de locuinte izolate de ape. Podul de la iesirea din comuna Marginea s-a rupt din cauza puhoaielor. Podul se afla pe DN 17 A si face legatura cu Sucevita, afectata, de asemenea, de inundatii. Podul din localitatea suceveana Marginea a cedat azi-noapte dupa ce a plouat torential aproape doua zile. Apele Sucevitei s-au umflat si au distrus pilonul central de sustinere. Stalpul s-a scufundat cativa metri, iar podul s-a rupt in doua. In plus, la Radauti si Voitinel mai multe case au luat foc din cauza trasnetelor.

Pompierii nu mai fac fata solicitarilor si au cerut ajutorul colegilor de la Botosani, care au mai trimis un echipaj al ISU dotat cu motopompe si barci pneumatice.

In Suceava, canalizarea nu a mai facut fata ploii, mai multe cartiere au fost inundate. Apele raului Suceava au iesit din matca si ameninta podul de la Itcani, aflat chiar in oras. Pe pod, Politia Rutiera a limitat circulatia, iar accesul masinilor de mare tonaj este interzis.

"In cazul in care ajunge la tablia podului oprim circulatia dar deocamdata sper sa nu avem asemenea situatii in schimb sunt inundate cateva case aici in cartier" a declarat Viorel Horedenciuc, sef Politia Comunitara.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.