Social 25 Iulie 2008 05:03
Spitalele publice sunt obligate sa ramburseze banii cheltuiti de pacienti pentru tratamente si medicamente pe care unitatea de stat ar trebui sa le ofere gratuit, dar nu poate.

Bolnavii care erau nevoiti sa cumpere medicamente si tratamente medicale pe care erau indreptatiti sa le primeasca gratuit isi vor putea recupera banii cheltuiti de la administratia spitalului unde au fost internati, se precizeaza intr-o lege publicata miercuri in Monitorul Oficial si initiata de deputatul PD-L Sorin Paveliu.

De la fesi de tifon pana la antibiotice, de la analize de sange mai pretentioase pana la tomografii si radiografii, mii de romani sunt zilnic trimisi din spitalele de stat unde sunt internati catre farmacii sau clinici private pentru a le procura, deoarece, dintr-un motiv sau altul, unitatea sanitara respectiva nu le poate oferi.
In acest mod, medicamentele sau analizele respective ajung sa fie platite de bolnavi de doua ori.

Prima data, ele sunt platite de catre Casa de Asigurari de Sanatate catre spital, deoarece tariful inregistrat de contabilitatea unitatii sanitare pentru tratamentul aplicat unui bolnav contine inclusiv medicamentele lipsa ori investigatiile medicale neefectuate din lipsa aparaturii. Acest tarif este suportat din bugetul asigurarilor sociale, la care bolnavul contribuie lunar. A doua oara, medicamentele si analizele sunt platite de catre acelasi bolnav intreprinzatorului privat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.