"Sper sa agatam fete", spun curajosii care au pornit spre mare Vremea i-a facut pe multi sa-si amane iesirea la mare de 1 mai. "Am hotarat sa mergem cinci, dar doi s-au dat la fund din cauza vremii", spune Stefan. Gara de Nord era rece si foarte putine bagaje stateau pe peron in asteptarea unei calatorii spre plaje insorite. Printre picaturi, tinerii neintimidati de vremea rea aveau timp pana la venirea trenului sa se gandeasca la discoteci si petreceri.

Cristi, 19 ani, student la Constructii, spune ca face chef la Constanta cu inca 50 de prieteni din Bucuresti. "Clubul, unde merg eu de obicei, organizeaza cinci petreceri la mare cu DJ din strainatate in aceste patru zile. O sa fie foarte multe petreceri acolo si in Bucuresti nu prea o sa sa se organizeze nimic zilele astea". El spune ca si-a luat costumul de baie, dar nu crede ca va intra in apa. "Nu o sa stam pe plaja. Ziua probabil ca o sa dormim. Nu mi-e frica de apa rece pentru ca sunt nascut in iarna si sunt calit", spune studentul.

Dana, 17 ani, a ales sa mearga, zilele astea, pentru prima oara fara parinti la mare. "Ne-am luat mp3 player, mobile cu hands-free, casetofon, carti, sah, rummy, haine ca sa nu ne fie frig". Merge la Costinesti cu o gasca de cinci prieteni. Daca va fi urat, vor sta in camera sau prin imprejurimi. "Chiar daca nu fac baie, macar ma bag pana la genunchi". Iar daca este frumos vor merge din statiune in statiune sa le viziteze pe toate. "Am auzit ca o sa fie slujba pe plaja si s-ar putea sa mergem acolo, apoi la un restaurant. La discoteca nu cred ca ma duc, ca eu nu prea merg in cluburi de obicei". Stefan, insa, va sta numai in discoteca toate cele trei zile la mare: "Mergem la mare sa ne distram. Sper sa agatam fete, dar nu facem plaja".

Un prieten din acelasi grup, Gigi, spune ca vrea sa faca plaja. "Cred ca e soare acolo. De munte sunt satul si e si mai frig. E prima oara cand merge la mare de 1 mai. "M-am hotarat spontan", mai spune Gigi.

Ieri, halta Neptun a inceput sa se anime din nou, dupa luni intregi de hibernare. Primele grupuri de turisti, cei mai multi tineri bucuresteni, coborau, pusi pe chef, din garniturile pline (deocamdata) doar pe jumatate. Totusi, fata de alti ani, numarul petrecaretilor este cu mult mai mic. Baietii de baieti, cu bolizii lor supersonici, nu si-au facut inca aparitia.

Printre hotelieri domneste, de aceea, o nervozitate abia temperata: "Suntem, cu totii, destul de suparati. Ne-am pregatit, dar, cel putin pana astazi, vremea nu pare sa tina cu noi. Desi a mai plouat si in alti ani, totusi nu mai aveam locuri libere. Fara doar si poate, acum e din cauza ca, fiind si sarbatorile pascale de 1 mai, multi petrec acasa, cu familia". Asa se face ca, "zarva, ca altadata", era, ieri, mai ales la Complexul "Caraiman" (2 stele, 800.000 lei camera), in timp ce in Olimp domnea linistea: Complexul Belvedere se deschide pe 1 mai, iar "Panoramic" si "Amfiteatru" pe 8 mai (toate de 3 stele).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.