Social 24 Iulie 2008 05:35
Dupa patru ani, Romania va avea din nou supraproductie de grau. Painea va ramane insa la fel de scumpa

Cu o cantitate de grau de doua ori mai mare decat necesarul anual al tarii noastre, toata lumea iese in castig, de la producatori la depozitari si pana la procesatori. O singura exceptie se va inregistra, consumatorul final, care nu va beneficia de nici un avantaj, pentru ca pretul painii nu va scadea. Producatorii sunt multumiti ca vor avea multa marfa de vanzare, chiar daca pretul graului va mai scadea dupa finalizarea recoltarii, iar depozitarii sunt incantati ca vor avea depozitele pline. In mod evident, cei mai avantajati sunt procesatorii, care vor avea la dispozitie grau suficient la un pret redus, dar care nu au de gand sa ieftineasca painea.

Anul acesta se estimeaza ca producatorii agricoli vor obtine o cantitate de grau peste nivelul celei din 2004, cand a atins 7,7 milioane de tone. „Productia de anul acesta nu este doar buna, este foarte buna. Sunt foarte multumit. Graul este aur curat. Daca ai in mana atata aur, nu ai cum sa fii nemultumit“, a spus unul dintre latifundiarii Romaniei, Adrian Porumboiu. Romania a avut probleme cu graul in ultimii ani pentru ca productiile au fost foarte mici, abia reusind sa acopere necesarul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.