Social 24 Iulie 2008 20:40
DNA – Serviciul Teritorial Cluj a inceput urmarirea penala impotriva tuturor elevilor care au sustinut examentul de bacalaureat Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, relateaza NewsIn.

Surse DNA au confirmat, miercuri, ca este vorba de 126 de elevi invinuiti de cumparare de influenta si 40 de profesori care sunt acuzati ca ar fi luat mita, pentru a da note de trecere liceenilor, care ar fi platit, fiecare, cate 1.000 de lei pentru acest lucru.

Cei 40 de profesori sunt membri comisiei de bacalaureat, profesori supraveghetori, dar si profesori care au predau la diferite scoli din Sighetu Marmatiei.

Sursele DNA sustine ca majoritatea profesorilor si elevilor audiati de DNA Cluj au recunoscut faptele, dupa ce procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta invinuirile.

Nu toti elevii si profesorii au fost audiati la DNA inca. In acest dosar doua persoane, eleva Ileana Botici si Meda Leordean, directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Basesti", filiala Sighetul Marmatiei, se afla in arest preventiv.

Botici este acuzata de cumparare de influenta, la fel ca si ceilalti elevi, dar si de complicitate la trafic de influenta, iar Meda Leordean este acuzata de luare de mita si trafic de influenta, in calitatea sa de secretar al centrului de examinare de la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.