Social 24 Iulie 2008 18:47
Numarul accidentelor rutiere cauzate de conducatorii de mopede si motociclete in judetul Maramures a crescut cu 300 % in 2008, fata de perioada similara a anului trecut, au semnalat politistii Serviciului Politiei Rutiere, potrivit NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Voichita Zehan, a declarat ca de la inceputul anului si pana in prezent s-au semnalat noua accidente rutiere grave, fata de perioada similara a anului trecut cand au fost semnalate doar doua accidente rutiere produse din vina motociclistilor si a conducatorilor de mopede. In urma acestor evenimente rutiere, doua persoane au decedat, iar alte opt au fost ranite grav.

"A crescut nu numai numarul accidentelor rutiere, ci si gravitatea lor. Concret, referindu-ne la mopede, in perioada 01.01.2008 – 22.07.2008, in judetul Maramures au fost inregistrate 9 accidente rutiere grave, produse din vina conducatorilor acestora, fata de 2 accidente produse in perioada similara a anului 2007, ceea ce reprezinta o crestere cu 350 %. In urma acestor accidente au decedat doua persoane si au fost ranite grav alte 8 persoane", a afirmat Voichita Zehan.

Politistii rutieri au anuntat ca vor intensifica actiunile de control in vederea disciplinarii conducatorilor de mopede, dar si a conducatorilor de motociclete sau ATV-uri. Oamenii legii vor sa actualizeze datele privind evidenta detinatorilor acestor mijloace de deplasare. De asemenea, in perioada urmatoare, politia rutiera va incheia protocoale cu reprezentantii unor societati comerciale de pe raza judetului, care au ca obiect de activitate vanzarea sau inchirierea mopedelor, ATV-urilor si motocicletelor, pentru ca toti cumparatorii sa fie informati despre conditiile legale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru circulatia pe drumurile publice cu aceste mijloacede deplasare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.