Social 23 Iulie 2008 13:38
Armata Romaniei sarbatoreste, astazi, 149 de ani de la aparitia primei publicatii militare din Romania, ‘Observatorul militar’, anunta Ministerul Apararii

Prin traditie, de Ziua Presei Militare sunt omagiate generatiile de ziaristi in uniforma care si-au asumat, de-a lungul anului, misiunea de a fi vocea Ostirii.

In mesajul de felicitare adresat cu acest prilej, Georgeta Ionescu, secretar de stat in Ministerul Apararii, a subliniat ca “presa militara a contribuit decisiv la sensibilizarea populatiei cu privire la problemele apararii nationale, la indatoririle cetatenesti privind apararea si la noua modalitate de abordare a intereselor de securitate ale tarii, departe de hotarele ei”.

La randul sau, amiralul dr. Gheorghe Marin, seful Statului Major General, s-a adresat jurnalistilor militari, cei care „au fost mereu acolo unde constiinta profesionala si imperativele momentului au cerut-o, au tratat cu realism dificultatile care li s-au ivit in cale si au gasit acel echilibru care confera produselor lor doza maxima de credibilitate si forma cea mai agreabila cu putinta”.

Observatorul militar
este principalul produs al Ministerului Apararii. Primul numar a aparut pe 23 iulie 1859. La acea data, era nu doar prima publicatie militara din Romania, ci si unul dintre primele ziare militare din lume. In 2004, publicatia a primit ordinul Meritul Cultural, gradul de Cavaler.

Observatorul Militar isi propune sa informeze personalul Armatei asupra preocuparilor principale ale conducerii ministerului si asupra masurilor de adaptare a Fortelor Armate ale Romaniei la standardele euroatlantice si sa induca o imagine pozitiva a institutiei militare in opinia publica din tara si din strainatate.

De asemenea publicatia promoveaza un dialog real intre armata si societatea civila si sustine efortul de modernizare al armatei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.