Social 23 Iulie 2008 07:10
Intr-o Romanie recent integrata in UE, medicii legisti din Suceava au fost nevoiti sa faca necropsii in curtile oamenilor, in grajduri sau prin soproane, sub privirile ingrozite ale rudelor

Lipsa spatiilor special amenajate pentru necropsii si a masinilor pentru transportul cadavrelor a determinat medicii suceveni sa isi desfasoare meseria in conditii mai mult decat improprii.

In urma mediatizarii acestor cazuri incredibile de catre Realitatea, autoritatile judetene s-au sesizat si au reusit sa rezolve problema transportului cadavrelor catre spitalele din judet. S-a dispus chiar si renovarea mai multor morgi. Pana ce promisiunile edililor vor fi duse la bun sfarsit, medicii din trei localitati isi desfasoara activitatea in spatii insalubre. Nu au apa curenta, desi, paradoxal, camerele sunt inundate la fiecare ploaie. Dar, dupa cum remarca si Cotidianul, necropsiile nu se mai fac in curtile rudelor celor decedati.

Seful Serviciului de Medicina Legala Suceava, Lacramioara Balan, a declarat, in exclusivitate pentru Realitatea, ca la Gura Humorului, Radauti si Siret, spatiile din unitatile sanitare in care se desfasoara necropsiile au ramas neschimbate. Camerele ce deservesc morga sunt insalubre, nu au apa sau, din contra, sunt inundate la fiecare ploaie.

Lacramioara Balan a mai spus ca Serviciul de Medicina Legala a incheiat contracte cu mai multe firme de pompe funebre din toate localitatile judetului pentru transportul cadavrelor si astfel de aproape o luna medicii suceveni nu au mai fost nevoiti sa faca necropsii pe mese improvizate din usi sau porti in gospodariile oamenilor.

Imagini socante legate de acest subiect, gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.