Social 23 Iulie 2008 04:57
Ieri, medicul-sef al sectiei de oncologie a Spitalului Municipal Ploiesti, Daniela Smeanu, care a indraznit sa semnaleze presei criza de citostatice, a fost judecata chiar de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Acesta a decis desfacerea contractului de munca al medicului si inaintarea unei plangeri penale. Dr. Daniela Smeanu a declarat, in ziua de 18 iulie, ca nu mai are citostatice pentru bolnavii de cancer din spital, fiind nevoita sa externeze peste 40 de pacienti. Afirmatiile medicului au pus autoritatile pe jar si au declansat anchete, presiuni si amenintari la adresa acestuia. „Ministrul Nicolaescu mi-a spus ca imi desface contractul de munca si ca o sa ma bage si in puscarie.

Ministrul le-a spus autoritatilor sanitare din judet sa-mi faca plangere penala si a gasit motiv ca as fi trimis cativa bolnavi sa-si ia retetele de la o singura farmacie. Bineinteles ca i-am trimis acolo unde stiam ca vor gasi medicamentele, doar nu ii puneam sa alerge pe la farmacii. Dupa ce mi-a comunicat deciziile sale, ministrul m-a dat efectiv afara din birou”, ne-a declarat dr. Daniela Smeanu.

Medicul-sef al sectiei de oncologie Ploiesti ne-a precizat ca in farmacia spitalului existau citostatice foarte scumpe, care aveau aprobare individualizata de la comisia nationala si nu le putea folosi la orice pacient. Pentru terapia standard a bolnavilor de cancer avea alocati prea putini bani, sustine medicul. Dr. Daniela Smeanu este medic specialist oncolog din 1985 si conduce sectia de oncologie din 1992.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.