Social 23 Iulie 2008 15:33
Regulamentul de organizare si desfasurare a Festivalului Sighisoara Medievala interzice, in perioada 25-27 iulie, accesul cu alcool sau caini in Cetatea Medievala, transmite corespondentul NewsIn.
Pentru a evita blocarea stradutelor cu autovehicule, care ar putea impiedica interventia prompta a ambulantelor sau masinilor de pompieri, in cazul unor posibile incidente, accesul cu masini in Cetate este interzis chiar si pentru riverani. „Riveranii Cetatii Medievale vor parca autovehiculele proprietate personala sau ale societatii comerciale fie in afara perimetrului Cetatii sau in curtea aferenta locuintei”, a declarat marti purtatorul de cuvant al Primariei Sighisoara, Michaela Turk.

De asemenea, pentru fiecare unitate de cazare din perimetrul Cetatii Medievale se va autoriza un singur autovehicul, care va transporta bagajele turistilor cazati la aceste unitati. Programul de aprovizionare al unitatilor economice cu sediul in Cetatea Medievala, in perioada 24-27 iulie 2008, va fi intre orele 5.00 si 8.00. Si comerciantii autorizati pentru comercializarea de produse de artizanat in Cetatea Medievala vor parca autovehiculelor in afara perimetrului Cetatii. „Nerespectarea acestor restrictii pe perioada Festivalului, vor fi sanctionate conform reglementarilor in vigoare”, a precizat Turk.

Comitetul de Organizare a Festivalului Sighisoara Medievala a avut o intalnire cu reprezentantii institutiilor care vor asigura paza si siguranta participantilor la festival. Au fost prezenti reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei, Politiei Comunitare, Spitalului Municipal, care si-au prezentat planul de interventie pentru cele trei zile de festival. “Jandarmii vor asigura zi si noapte paza in Cetatea Medievala, in perimetrul scenelor din Piata Cetatii, Piata O. Goga, precum si la scena din Piata Ratustelor, la locurile de campare si la strandurile din municipiu. Un echipaj de pompieri va patrula prin Cetatea Medievala in cele trei zile de festival pentru a interveni prompt daca va fi cazul. Si Politia Sighisoara isi va suplimenta fortele pentru cele trei zile de festival pentru a putea solutiona prompt probleme, care este posibil sa apara. Agentii de politie vor desfasura actiuni pentru prevenirea unor furturi, iar patrulele de la Serviciul de Circulatie vor asigura fluidizarea traficului rutier in anumite zone ale orasului. Si Politia Comunitara se va afla la datorie in acest week-end. Agentii Politiei Comunitare vor asigura paza la punctele de acces in Cetatea Medievala”, a spus purtatorul de cuvant.

S-a mai stabilit ca pe perioada celor trei zile de festival sa functioneze cate un punct de prim ajutor atat in Cetate, cat si in Piata Sigma, dar si un punct de comanda pentru eventualele solicitari ale cetatenilor ce vor sesiza incalcari ale normelor de ordine publica. Organizatorii se asteapta la peste 40.000 de vizitatori in perioada festivalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.