Social 22 Iulie 2008 15:21
Ministerul Educatiei nu a dat nicio informatie despre promovabilitatea la examenul de titularizare de anul acesta, care, dupa informatiile anuntate de inspectoratele din cateva judete, este la fel de slaba ca anul trecut, aproape un sfert dintre candidati nereusind sa ia note de trecere.

Ministerul afirma ca, pana miercuri, nu va prezenta niciun bilant al rezultatelor acestui examen, motivand ca mai intai trebuie solutionate contestatiile.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) centralizeaza, de duminica, rezultatele obtinute de cei 2.400 de candidati din Capitala, insa nici astazi, la sapte zile de la examen, nu a facut public bilantul. Contactat in repetate randuri pentru a preciza cifra promovabilitatii pe Bucuresti, inspectorul Sergiu Moga, coordonatorul examenului, nu a oferit nicio informatie privind rezultatele la titularizare.

Spre comparatie, la bacalaureatul de anul acesta, sustinut de aproape 230.000 de elevi din toata tara, rezultatele provizorii, inainte de solutionarea contestatiilor, au fost anuntate dupa doar patru zile de la ultima proba a examenului.

In tara, potrivit rezultatelor anuntate, pana acum, de inspectoratele judetene, aproape un sfert dintre profesorii prezenti la examenul de titularizare nu au reusit nici macar sa ia nota minima 5, pentru a promova examenul, in conditiile in care, pentru a se titulariza, profesorii trebuie sa obtina cel putin nota 7.

Posturile titularizabile vor fi obtinute numai de candidatii care au obtinut note mai mari de 7. Acestia vor completa, in perioada 28-29 iulie, fisele de optiuni pentru posturile titularizabile, iar pe 30 iulie va avea loc repartizarea computerizata a acestora. Candidatii care au luat note intre 5 si 7 vor putea obtine posturi de suplinitor, iar profesorii care au luat note mai mici de 5 vor putea sustine examenul de titularizare in a doua sesiune, din 22 august, air daca nu vor putea promova nici atunci nu vor mai putea profesa in anul scolar 2008-2009.

In 2007, la nivel national, promovabilitatea la acest concurs a fost de 80 la suta, insa doar 39 la suta dintre candidati au obtinut note peste sapte. In 2006, dupa analizarea contestatiilor, 76,7 la suta dintre profesori au luat note peste cinci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.