Social 23 Iulie 2008 14:40
Administratia Nationala de meteorologie anunta cod portocaliu pentru judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Hunedoara, Sibiu, Alba si Cluj.

Atentionarea cod galben emisa in data de 21 iulie, pentru 22 de judete ale tarii, isi mentine valabilitatea pentru intervalul 22 iulie, ora 14 - 23 iulie, ora 12, cu mentiunea ca aceasta se extinde si pentru judetele Arad, Timis, Covasna si Harghita.

In aceste regiuni, cantitatile de apa vor depasi local 30-35 l/mp. In dealurile Olteniei, in vestul Carpatilor Meridionali si in zona Muntilor Apuseni se vor totaliza izolat peste 60-70 l/mp.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice, respectiv frecvente descarcari electrice, vijelii si pe spatii restranse, caderi de grindina, se vor semnala in majoritatea regiunilor inca din noaptea de luni spre marti, avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Si hidrologii au emis o avertizare cod galben ca urmare a precipitatiilor insemnate cantitativ (30-35l/mp) si cu caracter torential (izolat peste 60-70 l/mp), informeaza Realiatatea TV.

Incepand din data de 22.07.2008 ora 16:00, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele mentionate situate in judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Bistrita Nasaud, Mures, Cluj, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.