Social 23 Iulie 2008 14:09
Presedintele Traian Basescu a decorat marti, cu Ordinul si Medalia „Meritul Sportiv” clasa I, 21 de sportivi medaliati cu aur la Jocurile Olimpice si trei antrenori care s-au impus in istoria sportului romanesc.
"V-am decorat nu pentru ca am vrut eu, ci pentru ca ati vrut dumneavoastra cele mai inalte decoratii ale statului roman care sunt destinate recunoasterii din partea statului a performantei sportive. Ar fi greu sa nominalizez pe cineva, in orice caz, dumneavoastra sunteti unii dintre acei romani cu care ne mandrim si cu care se mandreste orice roman”, le-a spus Basescu sportivilor invitati marti la Palatul Cotroceni.

Presedintele a precizat ca isi doreste sa creada ca „cei care au preluat stafeta” si vor merge la Olimpiada de la Beijing ”vor completa lista de mari campioni ai Romaniei, titlu care practic innobileaza pe viata orice om dar si natiunile din care fac parte”.

Fosta canotoare Elisabeta Lipa a fost cea care a multumit presedintelui, in numele sportivilor decorati marti. "Suntem onorati ca si dupa retragerea din activitatea sportiva meritele noastre sunt recunoscute, iar faptul ca Romania este cunoscuta in strainatate si prin numele marilor sportivi romani inseamna ca sportul romanesc si-a facut pe deplin datoria”, a spus Lipa, care a adaugat ca spera ca si dupa Olimpiada de la Beijing „sa ne reintalnim in aceasta sala si sa asistam la decorarea noilor campioni olimpici”.

In cadrul festivitatii de marti, de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a decorat cu Ordinul si Medalia „Meritul Sportiv” 21 de sportivi medaliati cu aur: olimpicii la canotaj Elisabeta Lipa, Olga Bularda-Homeghi, Ioana Olteanu Calin, Sanda Toma, Magdalena Dumitrache, gimnastii Andreea Raducanu, Marius Urzica, Maria Olaru, Loredana Boboc, Cristina Grigoras, Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Ecaterina Szabo si Daniela Silivas, olimpicii la canoe Ivan Patzaichin, Leon Rotman, Serghei Covaliov, Florin Popescu, Mitica Pricop, olimpica la natatie Diana Mocanu si olimpicul la tir Ion Corneliu.
Antrenorii lotului de gimnastica ale ultimelor editii ale Jocurilor Olimpice, Mariana Bitang si Octavian Bellu au primit si ei cele mai inatle decoratii ale sportului romanesc, altaturi de antrenorul lotului de canotaj care a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney in 2000, Nicolae Gioga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.