Actiunea a demarat marti si va pune laolalta cei 73 de copii cu probleme si 37 de copii cu bune rezultate la purtare si invatatura, cu scopul de resocializare si reintegrare prin actiuni educative a delicventilor minori.

Copiii din Penitenciarul Deva, cei din centrele de reeducare Buzias (jud. Timis), Targu Ocna (jud. Bacau), Gaesti (jud. Dambovita), precum si cei de la fundatia JOJO din Bucuresti participa, incepand de azi, timp de doua saptamani, la o expeditie in Carpati, in zona Intregalde - Tabara Roica din judetul Alba si in zona Gradistea de Munte din judetul Hunedoara. Alaturi de ei se mai afla 37 de elevi cu rezultate bune la invatatura si purtare din Bucuresti si judetelul Alba.

Actiunea face parte dintr-un program complex de resocializare a acestor copii, organizat de Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei in colaborare cu Consiliul Judetean Alba. Ajuns la cea de-a treia editie, programul a cuprins in anii trecuti tabere in Parcul National Gradistea de Munte, Hunedoara si Girda de Sus, Alba.