La distanta nu foarte mare, la intrarea in Teatrul National „Ion Luca Caragiale“ de la Universitate, vizitiul care conduce o caleasca trasa de patru cai nazdravani a ramas fara cap, iar un armasar schioapata, in lipsa unui picior. Toti isi trag seva din ghivece imense, sunt realizati din planta ligustrum, pe schelet metalic, si fac parte dintr-un plan de infrumusetare a Bucurestiului, pus la cale de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucures ti (ALPAB).

Au costat peste 300.000 de lei
Statuetele din plante sunt montate acum in fata institutiilor importante din centru, iar pe bulevardul fantanilor de la Unirii se afla un grup de delfini. In Parcurile Herastrau si Tineretului s-au montat alte tipuri de figurine: fantani, pasari, flori. „S-a procedat la cumpararea acestora, pentru decorarea zonelor verzi, avand in vedere ca, dupa cum am observat, rezista si-n conditiile climatice ale Bucurestiului“, au precizat reprezentant ii ALPAB. Pentru cele 113 figurine, achizitionate prin licitatie publica si amplasate in parcurile si zonele verzi ale Capitalei, Administrat ia a platit 326.571,70 lei.

De asemenea, exista si doua forme din plante pe schelet metalic executate de Administra- tie. Este vorba despre o figurina paun din Parcul Herastrau, de la terasa Expoflora, realizata pe schelet de fier beton si rabitz (impletitura de sarma - n.r.) incarcat cu amestec de pamant, pe care sunt plantate flori de mozaic si o forma oala in Parcul Cismigiu, la statuia soldatului francez.