Social 22 Iulie 2008 03:49
Dupa modelul imprumutat de la agricultorii care isi apara culturile speriind pasarile cu ajutorul asa-numitelor "sperietori de ciori", politistii sibieni recurg la aceeasi metoda pentru a baga frica in vitezomani.

Astfel, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Sibiu a amplasat, in premiera nationala, pe DN1 si DN7 din judet, pentru a-i speria pe vitezomani, primele cinci masini speciale, respectiv niste machete care imita spatele unei masini reale, marca Logan, de politie., informeaza Agerpres.

Aceasta masura inedita de preventie se bazeaza pe o iluzie optica. Machetele au marimea naturala a unei masini de politie.

Initiativa politistilor sibieni este unica in tara. Dupa un schimb de experienta in Elvetia, unde metoda machetelor a fost demult pusa in aplicare si a dat rezultate bune, politia rutiera din Sibiu a confectionat masinile false de politie pentru a limita numarul de accidente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.