Social 22 Iulie 2008 18:15
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va incheia maine un contract, in valoare de 850.743 de euro (2,9 milioane lei) cu firma Alsecon din Alba Iulia, care va executa timp de 10 luni lucrari de restaurare a imobilului Casa Albastra din Sibiu, potrivit unui comunicat din partea MCC.
Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, va fi prezent joi la Sibiu, la ceremonia semnarii Contractului de lucrari de consolidare, restaurare si punere in valoare a imobilului Casa Albastra, ce va avea loc de la ora 15.30, la Muzeul National Brukenthal.

Contractul, in valoare de 850.743,69 euro, fara TVA, are prevazuta o durata de executie de 10 luni. Fondurile sunt asigurate prin imprumutul extern acordat Guvernului Romaniei de catre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin programul "Reabilitarea Monumentelor Istorice din Romania". Programul se deruleaza prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul MCC.

Contractul de lucrari de consolidare, restaurare si punere in valoare a imobilului Casa Albastra din Sibiu va fi parafat de reprezentantii celor trei parti implicate in materializarea lui: beneficiarul (Muzeul National Brukenthal), executantul (SC ALSECON SRL din Alba Iulia) si finantatorul (Ministerul Culturii si Cultelor - Unitatea de Management a Proiectului).

Ridicata in secolul al XVIII-lea, in stil baroc, cu vechea stema a Sibiului pictata pe fatada, Casa Albastra, sau Casa Moringer, se afla langa Muzeul Brukenthal si adaposteste in prezent sectoare de activitate ale acestuia. Edificiul a gazduit, intre anii 1768-1783, cand s-a aflat in proprietatea baronului von Moringer, spectacole de teatru, pentru ca, un secol mai tarziu sa serveasca nou infiintatei Academii de Drept (1844), iar cativa ani mai tarziu sa devina sediul Societatii de Stiinte Naturale(1858-1862). Tot aici a functionat, la mijlocul secolului al XIX-lea si magazinul de confectii "La ducele de Reichstadt".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.