Social 22 Iulie 2008 17:34
Edilii Capitalei vor decide marirea pretului de tarifare a agentului termic cu aproximativ 12 la suta, au declarat, luni, pentru NewsIn, surse din cadrul municipalitatii.

Procentul exact al majorarii va fi anuntat, cel mai probabil, marti, in urma discutiilor dintre reprezentantii Primariei Capitalei si cei ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

Pretul de tarifare este, in prezent, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia plateste doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate.

"Pentru consumatori, procentul de majorare va fi, datorita subventiilor, mai mic de 12 la suta", au spus sursele citate.

Subiectul pretului gigacaloriei a revenit in actualitate, luni, dupa ce municipalitatea bucuresteana a anuntat ca RADET are datorii totale de 750 de milioane de lei, care dateaza din 1995. Din totalul datoriilor, 550 de milioane de lei reprezinta datoria istorica la furnizorii de agent termic, iar 200 de milioane de lei sunt datorii la bugetul de stat, pentru compensarea de combustibil.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat insa asigurari ca bucurestenii nu vor ramane fara apa calda si ca va interveni la primul ministru sa deblocheze fonduri pentru acoperirea datoriilor RADET.

Potrivit primarului general, actuala criza este o consecinta a incapacitatii manageriale manifestata de-a lungul timpului la conducerea RADET.

"Blocajul financiar actual al regiei este cauzat de intarzierea cu care fostii primari au probat majorarile pretului agentului termic si a datoriilor pe care le are populatia catre RADET", a precizat, tot luni, directorul RADET, Virgil Ramba.

RADET sustine ca datoriile consumatorilor casnici catre regie totalizeaza 60 de milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.