Social 22 Iulie 2008 15:18
Candidatii inscrisi la admiterea in facultatile din Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea "Politehnica" si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA), au sustinut astazi, probe scrise din cadrul examenului

La ASE, au dat examen, luni, candidatii la Marketing si Management, doua dintre facultatile la care s-au inscris cei mai multi dintre candidati. Urmatoarele examene sunt programate marti, la Finante, Cibernetica si Contabilitate, si miercuri, la Relatii Internationale si la Administrarea Afacerilor.

"Cea mai mare concurenta ramane la facultatile traditionale - Finante si Marketing, Relatii internationale cu predare in limba straina si Administratie publica in limba straina. Cei mai multi elevi aleg aceste facultati fie pentru ca, daca aleg Finantele, cred ca vor lucra in banci, unde sunt cele mai bune conditii de salarizare la momentul actual, fie pentru ca, daca aleg Marketing, cred ca se pot angaja oriunde, in timp ce la facultatile cu predare in limba straina candidatii considera ca au o deschidere europeana. Pentru alte facultati, Contabilitate, Cibernetica, vin elevi care sunt interesati numai de specializarile respective", sustine rectorul ASE Bucuresti, Ion Gheorghe Rosca.

Universitatea Politehnica are programate examenele luni si marti, la cele cinci facultati la care se sustin probe de concurs, respectiv Automatica si Calculatoare, Electronica, Transporturi, Stiinte Aplicate si Inginerie in Limbi Straine. La celelalte facultati, admiterea se face pe baza de dosar, adica in functie de media obtinuta la bacalaureat si media de absolvire a liceului, ponderea acestora fiind diferita, in functie de facultate.

Rectorul Politehnicii, Ecaterina Andronescu, considera ca, din cauza ca s-au inscris foarte multi candidati la concursurile de dosare, este irelevant cati candidati sunt pe loc dupa inscriere. "La dosare s-au inscris mai multi, la examen - mai putini, dar mai bine pregatiti. Ramane sa vedem cu ce medii se intra dupa examene si, in functie de asta, vom vedea care sunt facultatile unde concurenta a fost cea mai mare", a precizat Ecaterina Andronescu.

In cadrul SNSPA, examenele au inceput sambata, iar luni a avut loc ultimul examen, mai exact un test grila pentru candidatii la Facultatea de Administratie Publica.

Potrivit numarului de candidati inscrisi pentru admitere, cea mai mare concurenta se inregistreaza, anul acesta, la facultatile unde se organizeaza numai concurs de dosare si unde candidatii vor fi admisi in functie de media la bacalaureat si de media anilor de liceu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.