Social 22 Iulie 2008 14:43
Producatorii si distribuitorii de jucarii cu componente magnetice vor trebui sa ataseze produselor, la vedere, etichete de avertizare asupra riscurilor pentru siguranta copiilor, potivit unui ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), intrat in vigoare luni

Etichetele vor contine mesaje in limba romana, de tipul: „Atentie! Aceasta jucarie contine magneti sau componente magnetice. Magnetii care se lipesc unul de celalalt sau se ataseaza de un obiect metalic, pot provoca accidente grave sau mortale prin ajungerea in corpul uman. Cereti imediat asistenta medicala in cazul in care magnetii sunt inghititi sau inhalati”.

Aceasta decizie vine ca urmare a numarului crescut de accidente provocate de inhalarea sau inghitirea de catre cei mici a componentelor de dimensiuni reduse, detasabile, ale jucariilor. Procedeul de avertizare se aplica deja in toate statele membre UE, iar ANPC va demara si controale pentru a se asigura ca ordinul emis luni este respectat.

La recomandarea ANPC, parintii ar trebui sa citeasca atent etichetele jucariilor si sa verifice daca acestea au marcajul de siguranta al Comisiei Europene. Mai mult, parintii ar trebui sa se fereasca sa cumpere jucarii deosebit de zgomotoase, jucarii cu proiectile, cu varfuri sau muchii ascutite sau cu piese mici, detasabile, care ar putea fi inghitite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.