Etichetele vor contine mesaje in limba romana, de tipul: „Atentie! Aceasta jucarie contine magneti sau componente magnetice. Magnetii care se lipesc unul de celalalt sau se ataseaza de un obiect metalic, pot provoca accidente grave sau mortale prin ajungerea in corpul uman. Cereti imediat asistenta medicala in cazul in care magnetii sunt inghititi sau inhalati”.

Aceasta decizie vine ca urmare a numarului crescut de accidente provocate de inhalarea sau inghitirea de catre cei mici a componentelor de dimensiuni reduse, detasabile, ale jucariilor. Procedeul de avertizare se aplica deja in toate statele membre UE, iar ANPC va demara si controale pentru a se asigura ca ordinul emis luni este respectat.

La recomandarea ANPC, parintii ar trebui sa citeasca atent etichetele jucariilor si sa verifice daca acestea au marcajul de siguranta al Comisiei Europene. Mai mult, parintii ar trebui sa se fereasca sa cumpere jucarii deosebit de zgomotoase, jucarii cu proiectile, cu varfuri sau muchii ascutite sau cu piese mici, detasabile, care ar putea fi inghitite.