Social 21 Iulie 2008 23:59
Grilajele sau sistemele de alarma va pot salva de „vizita“ spargatorilor de locuinte. Acesta este sfatul politistilor, care sustin ca vacanta de vara este cea mai profitabila perioada pentru hotii care ataca vile si apartamente.
Principalele tinte: casele cu termopane si aer conditionat. Mai mult, aveti grija de obiectele pe care le luati in vacanta; hotii de buzunare s-au mutat pe litoral in perioada estivala. Indiferent de criteriile dupa care se face alegerea, pe primul loc in „topul“ tintelor alese de hotii de case este etajul 1 al imobilelor.

Hotii au invatat sa-si stearga urmele

Potrivit oamenilor legii, incepand cu 1 iunie, infractorii de „maruntisuri“ au pornit spre litoral, unde portofelele cu bani, cardurile pentru vacanta sau aparatele foto si video le sunt la indemana.
Spargatorii de case au ramas insa „la locul de munca“ in Capitala. Tintele acestora: vilele si apartamentele lasate nesupravegheate, in special imobilele care au geamuri termopan si cel putin doua aparate de aer conditionat.

De asemenea, agentia mai trebuie sa elaboreze si un cod etic, pe care trebuie sa-l afiseze la vedere, cod ce trebuie si el sa respecte mai multe cerinte.

Proiectul de lege introduce si sanctiuni in cazul in care prevederile nu sunt respectate. Amenzile pleaca de la 3.000 de lei si ajung pana la 100.000 de lei, ultima sanctiune fiind aplicata daca agentia nu gestioneaza corect banii clientilor. Amenzile vor fi date de reprezentantii ANPC.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.