Social 21 Iulie 2008 15:21
Paisprezece muncitori romani de la o firma de constructii din Spania au intrat in greva foamei pentru ca nu si-au mai primit salariile de trei luni, transmite Radio Romania Actualitati, citat de RADOR

Starea de sanatate a grevistilor, care protesteaza chiar in edificiul pe care l-au construit, este deocamdata buna.

Cei 14 muncitori lucreaza la firma unui roman care a primit in concesiune constructia unui bloc de locuinte in localitatea Puerto Real, in provincia Cadiz. Din luna august a anului trecut, omul de afaceri spaniol care a concesionat lucrarea romanilor nu a mai platit insa nici un salariu. Patronul si seful echipei de muncitori, Cristian Vidinac, a declarat presei locale ca pana in urma cu trei luni a platit el toate cheltuielile, insa de atunci a ramas fara resurse financiare, iar omul de afaceri spaniol care i-a dat lucrarea nu doreste sa plateasca nici un ban muncitorilor romani.

In problema romanilor din Puerto Real s-a implicat si primaria localitatii, care a incercat sa rezolve problema prin acordarea licentei de ocupare a primelor locuinte construite deja, insa patronul spaniol nu vrea sa garanteze lucrarea cu suma de 86.000 de euro, o conditie impusa de municipalitate ca sa fie asigurata terminarea edificiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.