Costea a depus, prin avocatii stagiari de la cabinetul sau, pe 16 iulie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o contestatie in anulare impotriva hotararii pronuntata in recurs de aceasta instanta, pe 9 iulie, prin care i s-a mentinut pedeapsa de 13 ani de inchisoare data in iunie 2006 de Tribunalul Bucuresti.

"In cadrul acelei contestatii, el cere si suspendarea executarii pedepsei pana la solutionarea contestatiei in anulare. Contestatia nu este motivata la acest moment, asteptandu-se intai ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa prezinte considerentele pentru care a mentinut sentinta de 13 ani de inchisoare", au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Avocatul Mihai Costea, aparator al fratilor Nutu si Sile Camataru in mai multe dosare, a fost dat in urmarire de Politia Capitalei, pentru ca se sustrage executarii unei pedepse de 13 ani de inchisoare, a declarat, vineri, 11 iulie, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, pe 9 iulie, pe avocatul Mihai Costea la 13 ani de inchisoare, pentru mai multe capete de acuzare, printre care si fals in inscrisuri oficiale.

Decizia Inaltei Curti este definitiva. Prejudiciul in acest dosar este de 13 miliarde de lei vechi in dauna Primariei Bucuresti.

Mihai Costea a fost trimis in judecata, pe 7 aprilie 2005, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, alaturi de alti membri ai unei retele care se ocupa cu falsificarea de documente in vederea obtinerii a diferite imobile din Bucuresti.

Pe 22 iunie 2006, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pentru prima oara pe Costea la 13 ani de inchisoare, pedeapsa ramanand acum definitiva.