Social 19 Iulie 2008 02:28
Mai bine de jumatate dintre studentii din Romania se arata foarte multumiti de calitatea cursurilor si a seminariilor, se afirma intr-un studiu realizat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale. Rezultatele cercetarii sunt insa contrazise de profesori si chiar de Uniunea Studentilor.

Sondajul publicat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale da de inteles ca aproape 70% dintre studentii de la stat sunt multumiti de profesorii lor - procentajul e si mai ridicat printre cei de la universitatile private.

Insa aproape jumatate dintre studentii de la stat ii considera mai prost pregatiti pe profesorii de la universitatile particulare.

Presedintele Uniunii Studentilor, Gabriel Petrea, spune insa ca nu se poate face o diferentiere: multi dintre profesorii de la stat predau si la facultatile particulare.

"Sondajul arata o diferenta intre calitatea predarii sau cantitatea de cunostinte pe care un profesor de la o universitate de stat o are fata de unul de la o universitate particulara. Realitatea infatisata in acest sondaj de opinie mi se pare putin deformata", spune Gabriel Petrea.

De asemenea, potrivit cercetarii guvernamentale, larga majoritate a studentilor de la stat considera ca facultatile lor sunt mai bune decat cele particulare.

Profesor la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, Mircea Vasilescu spune ca rezultatul optimist al sondajului poate fi si urmarea unor raspunsuri conventionale.

"Realitatea nu este asa pentru ca sistemul de invatamant superior din Romania a trecut si el prin transformari, prin complicatii. Sunt universitati mai bune si universitati mai proaste", spune profesorul de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

"Optimismul acesta cred ca trebuie raportat si la asteptarile studentilor, daca ei reusesc sa treaca cu o nota satisfacatoare prin universitate probabil ca li se pare ca e bine", spune Mircea Vasilescu.

Mircea Vasilescu, profesor la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

La studiu au participat aproape 2 mii 400 de studenti din universitati de stat si private din Romania.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.