Social 19 Iulie 2008 23:14
Doi romani au fost anul acesta mai aproape ca niciodata de "marele pot" de 9 milioane de dolari care se acorda celui mai bun jucator de poker din lume.

Tony Judet si Cristian Dragomir au terminat campionatul mondial (World Series of Poker - WSOP), care a avut loc intre lunile iunie si iulie in orasul american Las Vegas, pe locurile 22, respectiv 29. Cristian Dragomir a reusit chiar sa faca spectacol in fata numarului 1 mondial, Phil Hellmuth, pe care l-a scos din minti cu jocul sau curajos. Prezenta romaneasca in
elita pokerului mondial nu este intamplatoare. Multi tineri au inceput sa trateze jocul de poker ca pe o meserie adevarata. Ei merg in cazinourile din Bucuresti si din alte mari orase europene ca la serviciu si castiga sume mari de bani de pe urma jucatorilor amatori.

La editia din acest an a campionatului mondial de poker de la Las Vegas au participat 10 romani, dintre care doi s-au clasat in pozitii foarte bune, locul 22, respectiv 29, din aproape 7.000 de jucatori.

Jucatorul Cristian Dragomir, de 30 de ani, a realizat si unul dintre momentele de spectacol ale turneului, reusind sa-l scoata din minti pe Phil Hellmuth, cel mai titrat jucator din lume.

In Romania, ca peste tot in lume, exista oameni care isi castiga existenta din jocul de poker. Veniturile lor pot ajunge la sume impresionante obtinute pe seama jucatorilor slabi.

In fiecare an, cei mai buni jucatori de poker din lume se aduna in Las Vegas ca sa castige celebritate si foarte multi bani. Orasul american este gazda campionatului mondial de poker, cunoscut sub numele de WSOP (World Series of Poker). In acest an nu mai putin de 7.000 de jucatori din toata lumea au intrat in lupta pentru premiul de 9 milioane de dolari, care va fi ridicat de castigatorul locului 1. Dintre cei zece romani care au mers vara aceasta in Las Vegas si au visat la "marele pot", doi au fost foarte aproape sa-l inhate. Este vorba despre Tony Judet, care a fost eliminat din turneu de pe pozitia a 22-a, si de Cristian Dragomir, care a atins locul 29. Marea finala WSOP, in care se vor infrunta cei noua jucatori ramasi in competitie, va avea loc in luna noiembrie tot in Las Vegas.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.