Social 19 Iulie 2008 22:44
Centrul European de Studii Covasna-Harghita blameaza Asociatia "Alteris" din Sfantu Gheorghe, organizatoarea unei tabere multiculturale, pe motiv ca inventeaza minoritati etnice, transmite Rompres.

Directorul Centrului, Ioan Lacatusu, s-a aratat contrariat de faptul ca in randul celor 13 minoritati etnice invitate in tabara de la Zabala, judetul Covasna, se numara si reprezentanti ai aromanilor si ai romanilor din secuime.

"Apreciem ca ne aflam in fata unei mari gafe din partea organizatorilor. Dezbaterile din cadrul comunitatii aromanilor pe marginea recunoasterii acestei comunitati ca minoritate etnica continua, majoritatea punctelor de vedere apreciind, insa, ca aromanii sunt parte integranta a natiuni romane si nu o minoritate etnica distincta. La fel de grava, este si includerea romanilor din secuime in cadrul minoritatilor etnice din Romania", a declarat Ioan Lacatusu.

Acesta a mentionat ca studiile de specialitate au pus in evidenta faptul ca romanii din judetele Covasna si Harghita pot constitui o minoritate numerica inferioara fata de concetatenii de etnie maghiara sau o minoritate regionala, dar in nici un caz nu pot reprezenta o minoritate etnica in tara in care romanii formeaza majoritatea populatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.